Nijmegen Horeca Grote Boel

‹  Terug naar Gerealiseerde projecten

Over project Nijmegen Horeca Grote Boel

Verleden zoekt toekomst.
 
In samenspraak met de gemeente Nijmegen en horecaondernemers Maarten en Jolien zal een bijzondere horecagelegenheid aan de Oosterhoutseplas in de wijk De Grote Boel worden gerealiseerd.
 
Met respect en weloverwogen keuzes heeft Architect Bob Romijnders antwoord gegeven op een passende invulling. Het nieuw te bouwen pand integreert historische elementen van het voormalige adelijke landgoed Den Boel. De ligging is uniek aan de zuidkant van het woongebied Grote Boel met circa 850 woningen aan de Oosterhoutse plas. De opzet van de wijk is gebaseerd op het tuindorp principe.
 
Tuindorpen werden ook opgezet als nieuwe buurten in dorpen, bijvoorbeeld om arbeiders van een nabijgelegen fabriek te huisvesten. De tuindorpen kenmerken zich door lage eengezinswoningen met een voor- en een achtertuin en een omgeving met veel groen. Het ontbreken van stedelijk vertier zoals kroegen, en de sterke nadruk op de gezinswoning als kern van het leven, moesten bijdragen aan de vorming van een fatsoenlijk, burgerlijk karakter.
 
Vragen over dit project?

Meer informatie of vragen over dit project? Neem altijd vrijblijvend contact op!

Toine SchepersNebuvast

Media